Thursday, April 29, 2010

Fredag kveld: The Fix med Klubb Kannibal på Kvarteret


Godtfolk! Da er det i grunnen bare noen skarve timer igjen til The Fix på Kvarteret, en av årets sentrale musikk- og klubbhappenings i Bergen. Og i år er Klubb Kannibal med på laget. Vi har fått tildelt tredje etasje, det vil si den aller øverste etasjen, der vi boltrer oss i hele foajeen ved baren som går under navnet Halvtimen. Lokalet skal vi dekorere fra topp til tå i god kannibalistisk ånd, med palmer, tropisk belysning, innslag av sydlandsk fauna, vår alltid tilstedeværende videomiks av VJ Bamsefar, samt dansebur etter modell av Fela Kutis The Shrine - med dansere, naturligvis. Vi har hyret inn eget dekoratørteam denne gangen, og lover en av de mest forseggjorte og komplette kannibal-opplevelser til dags dato.

Vi snurrer i gang kl 22.30, omtrent når konserten med Portico Quartet er ferdig i Stjernesalen vegg i vegg. Bergenfest og Kvarteret har fått innvilget en halv time ekstra skjenketid, det vil si at det blir salg i baren og musikk til klokka tre på natta. O lykke!

Dine yndlingskannibaler Ketil Kinden Endresen, Geir Svensson og Audinho da Vitrola gleder seg stort til fredagskvelden, og det håper vi at DU også gjør. Vel møtt!

Tuesday, April 27, 2010

BBC: Welcome to Lagos

Fra Soundway's Records nettside:

‘Welcome To Lagos’ is a three-part observational documentary series exploring life in one of the most extreme urban environments on the planet – Lagos, Nigeria. Considered by some to be an apocalyptic vision of the urban future, Lagos is the fastest growing megacity in the world. These films reveal a different side to life there, focusing on the humanity, resourcefulness and compassion of the people who live and work in some of the roughest parts of town.



Takk til Dionne for tipset.

Tuesday, April 20, 2010

Gode nyheter for de som liker Fela Kuti

Knitting Factory Records har altså planer om å bruke hele 2010 på å remastre, og reutgi hele backkatalogen til Fela Kuti, inkludert arbeidet med hans første band Koola Lobitos (Cool cats). All herligheten skal gis ut som digital download OG vinyl med original coverdesign. Så for de som elsker Fela, og har noen hull i samlingen er det vel bare å følge med.

Det stopper ikke der heller. Knitting Factory skal også gi ut hele soundtracket til Broadway musikalen Fela! spilt inn av rollebesetningen til musikalen, backet opp av musikere fra de alltid så funky Antibalas. Den kan nå forhåndsbestilles her, for de som er interessert. I tillegg til det, har de allerede gitt ut en limitert (1000 kopier) 10" i anledning Record Store Day 17. April. Den inneholder fire låter fra Fela's 69' LA sessions og bruker coverdesign fra Fela's første nigerianske utgivelse.

Knitting Factory har også opprettet en side for å spre ordet om Fela, hvor man da altså kan finne alle disse utgivelsene i tillegg til masse mer informasjon!

Så da er det bare å holde seg oppdatert.

Til slutt er det også en liten videosnutt man kan kose seg med. Her snakker ?uestlove (fra The Roots, medprodusent av musikalen om Fela) om Fela Kuti's påvirkning på hip hop og musikk generelt...

Wednesday, April 14, 2010

Klubbkveld i Bergen: Fincken (2.etg.) Lørdag: 17.04.10


Aloha & ungawa! Telephones putter limen i kokosnøtten og rister i gang sommeren med et spesialsett på Klubb Kannibal. I tillegg til sin sedvanlige blanding av disko, house, italo og punkfunk har eksilbergenseren en utbredt interesse for eksotisk fonogram-arkeologi. Det loves en mikstur av ting som like gjerne kunne hett tropical wave, tiki-house, ekvatorialsk disko og benidorm beat. Det blir garantert dansbart og fra de fleste breddegrader!

Den siste tiden har Telephones bidratt på Untz Untz sin første 12" og blitt trykket i greske plateriller på nystarta Amateur Recordings, sist lovprist av Gavin Russom (DFA). Han har flere baller i luften og i 2010 dukker det opp flere remikser og utgivelser - i følge jungeltrommene bl.a på Full Pupp.

Wednesday, April 7, 2010

Klubb Kannibal til Oslo i helgen

Vi gjør vår månedlige tur til Oslo førstkommende helg:

Torsdag spiller DJ Geir Svensson på Fisk og Vilt i Pløensgate vis-a-vis Mono. 23:00-03:00
Det blir rariteter fra øverste verdensmusikkhylle og muligens drar vi til med noe dyp house og dissonerende afro-disco.
http://www.facebook.com/event.php?eid=215301269091
http://underskog.no/kalender/64223_klubb-kannibal-med-dj-geir-svensson/forestilling/93485

Fredag flytter vi oss bort til Nomadens mørke kjeller for en aldri så liten afrofunksoiree fra 23:00-03:00. Det blir naturligvis masse vintage afrobeat og funk såvel som moderne ting i 70-tallspastisj. Disco, Soul, Funk, Afrobeat slik de liker det på Nomaden. Ekte vare, intet mindre!
http://www.facebook.com/event.php?eid=100377213337048
http://underskog.no/kalender/64225_klubb-kannibal-med-dj-geir-svensson/forestilling/93487

Lørdag går turen tilbake til Youngstorget og inn på Oslos kanskje aller beste bar: Internasjonalen (2.etg, vel å merke). Starter kl22.00 holder det gående til stengetid i 03:00-tida. Vi får storfint besøk av dronninga DJ Sunshine som er kjent for alltid å levere sakene. Hun gjør et sjeldent kannibalistisk sett for oss, fritt for restriksjoner med fullt fokus på dansegulvet. Rytmisk utviklingshemmede bes holde seg unna med tanke på egen sikkerhet. Så er du advart!
http://underskog.no/kalender/64227_klubb-kannibal-med-gjest-dj-sunshine/forestilling/93489
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=108878765810391&ref=mf



Mer om DJ Sunshine her:
http://childofklang.wordpress.com/

http://www.myspace.com/sunshinedj