Thursday, March 11, 2010

Bassnectar, som nektar for bassal ganglia

We are so blessed, and so deeply fortunate to be alive and awake right now…it’s a basic truth, but it’s very powerful. I think privilege confers responsibility, and Bassnectar is a reflection of that opportunity to give back; the motion of my cells bouncing back at the world.Bassnectar er psevdonymet til en blodpolitisk og dreadskledd herre ved navn Florin Ashton. Det er all grunn til å frykte det verste når ens førsteinntrykk er av en mann som bruker musikken som et redskap til å spre et politisk budskap. Men slik er det heldigvis ikke. Bassnectars stigende undergrunnspopularitet i USA har ennå ikke trigga noen revolusjon verdt å kringkaste i NRK, og musikken hans står seg utmerket på egne og partipolitisk uavhengige bein. Av all musikken jeg har blitt tuta ørene fulle av i 2010, skiller Bassnectar seg ut som noe genuint annet enn det som ellers spilles hvor som helst i Norges land. Og på en onsdag kveld holder det lenge for meg.

Bassnectar er, som navnet lett antyder, glad i bass. Bassen romler og slakter seg av gårde gjennom alle låtene, som ellers er fulle av lyd. Bassnectar har selv beskrevet musikken sin som maksimalistisk, og det er den i høyeste grad. Hvilket den tjener stort på. Her er et generelt poeng på sin plass. Genrene Bassnectar i stor grad lener seg på, er breakbeat hardcore og dubstep. Disse britiske sjangrene preges ofte av en minimalisme som i lengden kan gjøre den alldeles meningsløs. Det generelle poenget er dels at alle dubstep-entusiaster snarest må sjekke ut de to Bay Area Dubstep-samlerne, der høyst klassiske dubstep-formler oppdateres med forfriskende amerikansk-homofil positiv danseglede, noe den britiske varianten tidvis kan mangle. Og videre, look to America om Europa virker traust og kjedelig. Mulig noen har vært inne på den tanken før, men pytt sann.
Og for all del, så kan Bassnectar sitt mildt sagt massive lydbilde gå en på nervene i lengden. Men akkurat nå, da jeg nettopp har oppdaga mannen, er det min minste bekymring. Bassnectar høres snart på et dansegulv nær deg!


[Litt Bay Area-dubstep sånn for syns skyld]

No comments: