Sunday, July 5, 2009

Mulatu Astatke & Heliocentrics - ny plate ute!Strut Records ga for en tid siden ut plate nummer tre i deres Inspiration Information-serie. De to foregående er samarbeid mellom Sly & Robbie og Horace Andy og to yngre fans, hhv Amp Fiddler og Ashley Beedle. Nå er det Heliocentrics i Øst-London (og i Stones Throw Records) som har fått besøk av ingen ringere enn Mulatu Astatke! Resultatet er årets så langt beste plate. Jeg sier ikke mer om saken. Alle kjenner til Mulatu fra soundtracket til Jarmusch-filmen Broken Flowers, og Heliocentrics har en finger med i spillet på blant annet Madlib sin "Shades of Blue". Mulatus tangenter og Heliocentrics' fintfølende London-groove er full klaff. Terningkast seks!Inspiration Information på Platekompaniet eller Juno, for eksempel!

3 comments:

Anonymous said...

Har akkurat ramla inn på denne siden. Flott med blogg som har litt peil på afrikabeats. Er dog litt overrasket over at dere ikke skriver noe om Ofege. Det er en av de beste afrikaskivene som noen gang er gitt ut, og ble reutgitt nå i vinter. Har spilt den i filler. Link:

http://digital.othermusic.com/search/full.php?UID=362587

Audinho da Vitrola said...

Hei Anonym,

Ofege er bikkjefett, takk for tips! Ser ikke bort ifra at jeg dropper et ord om dem seinere. Psykedelisk søttitallsgroove fra Lagos, for å komme meg selv litt i forkjøpet.

(Ække så glad i anonyme venner, men du er tilgitt ;)

Klubb Kannibal said...

@Anonym: Vi får masse rare requests når vi er ute og spiller, men det overrasker med likevel (positivt) at du er en sånn ihuga Ofege-fan. Selv har jeg de tre første skivene, hvorav "Try and Love" er det definitivt kuleste, spør du meg. Kjenner ikke til deres siste album "How do you feel", men personlig står andre andre typiske rockeband fra Lagos langt høyere på listen enn Ofege som blir litt i slappeste laget. BLO og Joni Haasrtup sine forskjellige band, MONO MONO for eksempel. Foruten plateselskapet Soundways fine Nigeria Specials (som du sikkert kjenner) kan jeg anbefale bloggen Comb & Razor som du finner i lenkelisten vår i høyre kollonne. De har bl.a. gjort et par saker om Ofege. Takk for kommentar. Vennlig hilsen Kannibalene