Sunday, July 5, 2009

Quantic & Combo Bárbaro: "Tradition in Transition" - rett rundt hjørnet!William Holland, alias Quantic, er tilbake. Som vanlig i toppform, men denne gangen swinger det faktisk fräschere enn muligens noensinne. Will har alltid vært noe av en musikolog, men med alderen lukter det svidd av hans forsøk på å bridge alle de missing links mellom ulike afro-latino-amero-ibero-karibiske musikkkformer som ennå måtte være upåviste. Først og fremst er "Tradition in Transition" en latinoskive. Salsa er hjerteblodet til Hollands nåværende hjemby Cali, og vår mann har vært på dypt salsavann i årevis. I Cali er han en håndsrekning fra hærskarer av undereksponerte stjernemusikere, og mange av dem er med på denne plata (og Quantics forrige). Unge herr Holland fra Worcestershire fant sitt Xanadu. Eller var det El Dorado. Her med noen av urinnvånerne.Gutta sneiser også innom arabiske skalaer ("Abela") og reinspikka bluesrock ("I Just Fell In Love Again") på plata, og all salsaen er naturligvis alltid tungt gjennomsyra av mer, nettopp, syrete psykedeliske penselstrøk, som vår mann gjennom åra jo har vært raus med. Men alt i alt, kunne dette praktisk talt vært søttitalls Fania, og i så fall blant deres mer nevneverdige utgivelser. Det kan kanskje bli litt ensformig i lengden for mange. Men dersom du liker Budos Band, Menahan Street Band, Hovedøen Social Club, Geraldo Pino og den slags (les: er du kannibal), så vil du naturligvis elske denne!


* * *

(Hemmelig bonusspor)


4 comments:

Svensson said...

den Admiral P låta hadde jeg helt glemt! Shit. Faen den skulle jeg jo hatt med meg i baggen. Den fortjener nesten en egen post.

Tork said...

Musikken er bra, men med en gang jeg hører en vocoder blir jeg litt uggen...

Audinho da Vitrola said...

Nico D & Admiral P-plata selger vi faktisk nesten hver gang vi putter'n på i butikken på Torgallmenningen. Dettane vil folket ha! ;~)

Svensson said...

Fotjent. Gutta har stått på og studiolive bandet holder jo mål så det holder. På tide å gjøre rede for norsk Dancehall 2009. Appropos: Hørte Joddski-bandet(Jørg-1 fra Tungtvann)her om dagen*: Tight! Se opp Bergen! Vi får besøk i løpet av høsten...