Tuesday, April 20, 2010

Gode nyheter for de som liker Fela Kuti

Knitting Factory Records har altså planer om å bruke hele 2010 på å remastre, og reutgi hele backkatalogen til Fela Kuti, inkludert arbeidet med hans første band Koola Lobitos (Cool cats). All herligheten skal gis ut som digital download OG vinyl med original coverdesign. Så for de som elsker Fela, og har noen hull i samlingen er det vel bare å følge med.

Det stopper ikke der heller. Knitting Factory skal også gi ut hele soundtracket til Broadway musikalen Fela! spilt inn av rollebesetningen til musikalen, backet opp av musikere fra de alltid så funky Antibalas. Den kan nå forhåndsbestilles her, for de som er interessert. I tillegg til det, har de allerede gitt ut en limitert (1000 kopier) 10" i anledning Record Store Day 17. April. Den inneholder fire låter fra Fela's 69' LA sessions og bruker coverdesign fra Fela's første nigerianske utgivelse.

Knitting Factory har også opprettet en side for å spre ordet om Fela, hvor man da altså kan finne alle disse utgivelsene i tillegg til masse mer informasjon!

Så da er det bare å holde seg oppdatert.

Til slutt er det også en liten videosnutt man kan kose seg med. Her snakker ?uestlove (fra The Roots, medprodusent av musikalen om Fela) om Fela Kuti's påvirkning på hip hop og musikk generelt...

No comments: