Wednesday, November 12, 2008

Mama Africa Miriam Makeba RIP


Nok en enorm afrikansk legende har forlatt oss. Miriam Makeba døde etter en kollaps på scenen under en konsert i Italia 9. november. For oss i Klubb Kannibal var hennes enestående musikalske kraft en fantastisk kilde til inspirasjon og glede, og hun vil alltid bli husket som en av de aller viktigste pionerer fra det forrige århundret. "Leopardmannens afrikansk musikkguide" har følgende å si om verdensstjernen:
Miriam Makeba er afrikansk musikks første og største verdensstjerne. Hun er en pionèr som spilte inn sine første sanger og blandet ulike stiler lenge før noen begynte å snakke om "World Music".
For noen av oss startet møtet med Miriam gjennom Paul Simons Graceland-album som medvirket mange store Sør-Afrikanske talenter bl.a. Ladysmith Black Mambazo. Se henne her fra Graceland African Concert, et vakkert øyeblikk i Zimbabwe 1987, siste stoppested på en lang verdensturné.Her kan man lese hva noen har skrevet om henne. Ta en ekstra titt på hva en av våre favorittbloggere, Comb & Razor kjapt la ut. Men les for all del følgende nekrologer:

NY Times

Allaboutjazz.com

The Guardian


Og til slutt, vår favoritt, Pata Pata...

No comments: