Thursday, December 25, 2008

Helg; Basstronomisk institutt lørdag 27.des

Våre venner i Basstronomisk institutt og Cushion inviterer til romjulsfest i Bergen og har
følgende å meddele:

Greetings All Junglists!

2008 er snart over og vi går inn i et nytt år som kommer bli historisk fett!

Men før 2008 er finito smeller Dinomyte og Eldfot fra King Klang Lydsystem til med en litt hardere kveld fyllt opp med positiv ragga jungle, dubstep, pumpende steppers, mash ups og deilige crossovers. Det blir alltså festmusikk som bobbler og er fyllt opp med BASS.

Sokker og gensere laget av ull anbefalles ikke. Leave them!

Kom nu selecta!!!

60 kr koster kalaset.
Dørene åpner kl 23.
Hinsides, Lør 27. Des


Takk for i år. Vi ses på dansegulvet.

King Klang Lydsystem


http://www.myspace.com/cushiondubreggae

Mvh Eldfot, basstronaut i basstronomisk institutt.

link til event http://www.facebook.com/event.php?eid=39222659037

Saturday, December 20, 2008

Klubb Kannibal intervjuet på UPOP.no

Klubb Kannibal på !

tekst: Anette Basso

Denne saken er resultatet av en særs trivelig utveksling av e-post med gutta som kicker i gang klubbingen på Strædet i kveld lørdag. Les og lær om kulturkannibalisme, afrobeats og litt mye mer!

Heisann! Fortell litt om Klubb Kannibal; hvem er dere, hvor lenge har dere holdt på, hva driver dere med utenom?

- Klubb Kannibal startet for noen år tilbake som studentradioprogrammet og klubben Den tredje verden (D3V), med Geir Svensson og Ketil Kinden. Audinho kom med for halvannet år siden. I sommer ble vi enige om å parkere søndagsprogrammet, og konsentrere oss om skriverier og podcasts på bloggen vår klubbkannibal.blogspot.com. Vi blogger om musikk vi liker og ønsker å spre ordet om, men også andre ting vi interesserer oss for: life, the universe and everything… og postkolonialisme, så klart!

Vi har alle lang fartstid som musikere og DJ’er i Bergen. Kinden spiller i Casiokids og Syme og har vært HuleDJ. Svensson spiller i bla. Nese Rastafari, var resident StåOppJazz-DJ og har bl.a. bakgrunn fra de myteomspunnene Cubanismo-kveldene på Macumba i hine hårde dager. Audinho spilte plater på Kvarteret i gamle gamle dager, og har det siste året vært mest å se på det månedlige fredagskonseptet La
Bibliothèque Musicale på Landmark, samt det mye omtalte og sjeldent hørte Hatt! Hatt! Hatt!

Hvor kommer navnet fra?

- Navnet Klubb Kannibal refererer til kulturkannibalisme, et konsept den brasilianske lyrikeren, essayisten og antropologen/etnomusikologen Oswald de Andrade kom opp med på 1920-tallet, og som ble popularisert av tropicalistene (Gilberto Gil, Caetano Veloso, Tom Zé m.fl.) på sekstitallet. Kulturkannibalisme er en livsstil, som innebærer å rått og ukritisk sluke alle kulturuttrykk man daglig bombarderes med, for så å la dette godgjøre seg i magesekken sammen med alt man gjennom livet har konsumert av kultur. Deretter spyr man ut et nytt produkt som er en blanding av alt dette, men like fullt et konsistent uttrykk med den enkeltes smak som fellesnevner.

Utdyp om musikken vi kan forvente oss å høre!

- Vi har alle tre ganske forskjellig musikksmak, med kjærligheten til alskens afroinspirerte beats som viktigste fellesnevner. D3V hadde, som navnet antyder, fokus på verdensmusikk, særlig afrikansk og
latinamerikansk musikk. Etter hvert så vi at vi hadde beveget oss ganske langt vekk fra D3Vs opprinnelige fokus, og Klubb Kannibal er resultatet av hamskiftet.

I dag er fokuset vårt mer på dansbar elektronisk musikk, men eklektisk og genreoverskridende. Om to hvilke som helst låter har tilnærmet samme BPM, kan du banne på at vi har prøvd å legge dem oppå hverandre. Vi har naturligvis også tatt med oss alle godbitene fra D3V, slik som samba-rock, afrobeat og hits fra katalogen til Sublime Frequencies og Ethiopiques-serien.

Elektroniske musikkgenrer popper opp som paddehatter verden over, og vårt mål er å være først OG best i Bergen på denne musikken. Blant de mest spennende tingene kan vi nevne kuduro fra Angola, nye strømninger innen sør-afrikansk kwaito, Senegals enorme hiphopscene, Burkina Fasos elektronikascene som foreløpig bare består av bandet Burkina Electric, og Kongos (ex-Zaires) Konono no. 1 og vennene deres fra Congotronics-samlerne, for å nevne noe.

Jøsses! Første klubbkveld ut på nye Strædet; blir dere et fast innslag der?

- Ja, insh’Allah!

Jeg må jo spørre da; har dere sett filmen Cannibal Holocaust? Spiser dere menneskekjøtt? (Ikke lyv om sistnevnte, jeg har sett bildet på bloggen deres!!!)

- Ja, den har vi sett, og latt oss inspirere av. En nøkkelsetning for å forstå budskapet i filmen, er dens siste setning: “I wonder who the real cannibals are”. Og de virkelige kannibalene er altså oss: hvite europeere som forsyner oss grovt av hele verdens smörgåsbord av fantastisk musikk.

Bildet på bloggen vår er tatt etter et langt og fuktig nachspiel like etter D3Vs endelikt. Vi diskuterte veien framover, og da vi kom inn på kannibalisme, og Trekroner’n var stengt, kom ting litt ut av kontroll.
Heldigvis var vi rett ved legevakta, så Audinhos pølsefingre ble sydd på igjen med en omgang nymotens kirurgi. Ifølge Svensson smaker menneskekjøtt friskt og en anelse syrlig, omtrent som Kobe-biff. Vi kan uansett berolige alle med at Audinho fortsatt har høyrehånda i behold. Den som tviler, får komme innom Strædet lørdag og se selv!

Klubb Kannibal på Strædet i kveld lørdag!

Thursday, December 18, 2008

Endelig helg! Del 2 lørdag 20.12.08


Og da vi alle hadde gitt opp håpet om gjenåpningen av Bergens beste klubb var den plutselig der igjen, gjenoppstanden som en jesus eller fugl fønix.

Klubb Kannibal gleder seg over gjenåpningen og inviterer til lørdagsfest. Forvent eklektisk moro som vanlig; men helt sikkert blir det massive mengder tropisk steeldrum disco, frenetisk afrobeat, blandet med varianter av house og minimal.







CC kr 50, og gratis miksteip til de tjue første!

---
Klubb Kannibal Desember TOP 19

kasai allstars – beyond the 7th moon (crammed discs)
carl craig and moritz von oswald – movement 6 (deutche grammophon/polydor)
boutaiba s’ghir – dayha oulabes (sublime frequencies)
quasimode feat dwight trible – dance of little children (geneon)
6ix toys – voodoo people (first word)
sarava soul – oil thicker than blood (tru thoughts)
mr scruff – get on down (ninja tune)
q-tip – manwomanboogie feat amanda diva (universal/motown)
sofrito specials – african disco (sofrito)
physical sound sport – nigerian game (jazzy sport)
red astaire – to my mf clubheads ep (homegrown)
steel ‘an skin – reggae is here once again dub (em records)
liquid liquid – lock groove (in+out)
femi kuti – demo crazy (wrasse)
buraka som sistema – aqui para voces (feat. deize tigrona) (enchufada)
unknown artist – baracuba (laposer)
the very best (esau mwamwaya & radioclit) – wena (mp3)
buraka som sistema & skream – plipstream (mad decent)
armand van helden – nyc beat (prince languange remix) (white)

Endelig helg! Del 1 fedag 19.12.08


Siste helgen før jul byr på mye godt for Bergensere. Vi anbefaler deg spesielt to arrangementer. Først ut på fredag kommer eminente Espen Hornes Jassbox i Whiskeybaren på Grand Hotel Terminus og på lørdag er det duket for Klubb Kannibals første outing på Strædet. Det følgende er sakset ut fra e-postinvitten fra Espen og Åse:
PERRY LOUIS (UK)// T.B.B. KVARTETT// THEA L.NÆSS TRIO// EIVIND OLSVIKTHOMAS BRODDA (D)// ESPEN HORNE

ESPEN HORNE SPINNER FINURLIGE SMÅ RYTMISKE JASSPERLER FRA 60 & 70 TALLET I WHISKY BAREN PÅ TERMINUS. VI STARTER 20.00, SERVERER SMÅHEFTIG TAPAS & PRESENTERER JASSBOX LIVE FRA 22.00:

2 års jubileum for Jassbox og vi feirer med band & djs som har gjestet de siste 2 årene og gjort seg seg særdeles godt bemerket. Perry er tilbake for tredje gang og spinner jasskillere for dansegulvet samt viser oss sin legendarisk jassdansakrobatikk. Trommisen, Tor Bjarne Bjelland har med seg Magne Thormodsæter/Erik Halvorsen/Mads Berven i sin utvidete trio som tidligere har hatt jassboxhistoriens mest treffsikre sett.
Olsvik og Brodda trenger vel neppe grundigere introduksjon for vårt publikum ettersom de definitivt har vært med på å prege jassdans scenen både lokalt og nasjonalt de siste 15 årene.

Vi starter 20.00 som vanlig og setter igang Thea Lindtner Næss med trio/kvartett i 22 tiden. Hun kommer med en lettere utskiftet besetning denne gangen og presenterer eget plateaktuelt materiale.
Desember jassboxen, 2007 var en klassiker, og det er ingen grunn til at det skal bli mindre hoolabaloo i år.

Benytt jassbox@gmail.com for invitasjon til kvelden. Kom tidlig om dere ønsker sitteplass og lettere fingermat. Velkommen.uu

Sunday, December 14, 2008

Deilig søndag: deilig doku

Er du som meg som liker søte dokuentarer om gode folk som kjemper for gode saker? Her er en sånn en fra Englands Midlands på søttitallet. Wigan var den gang som i dag et høl det var lett å komme seg til og fra (litt som Drammen?) Dette er historien om mods'a (eg. revival), kids som sloss for retten til å danse soul og r'n'b hele natta. Kule scener fra en all-night klubb fullt av folk som danser og shopper 7" singler. God stemning. God søndag!

Tuesday, December 9, 2008

Seun Kuti til Nobels fredspriskonsert



Fela Kutis sønn Seun Kuti kommer til Oslo torsdag 11. desember for å delta på Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum. På arrangørens hjemmeside og i pressemeldinger står det fint lite om artistene som skal underholde, annet enn at Seun deler scene med bl.a Diana Ross og den svenske popprinsessen Robyn. Det står heller ingenting om han har med seg sitt Egypt 80 band, men det får vi nesten regne med. Det er fortsatt billetter igjen og moroa koster fra 550-950 kr, evnt se det hele direkte på NRK1 19:55 eller i reprise på NRK2 dagen etter 15:35. Klubb Kannibal benytter anledningen til å gratulere Martti Ahtisaari med prisen.




Sjekk konsertopptak med Seun Kuti her.
http://nobelpeaceprize.org/concert/
NRKs programomtale her.

Tuesday, December 2, 2008

ASA (ASHA)


En av de meste interessante artistene vi kom over på vår tur til Nigeria i høst var artisten Asa (ut.: asha, eller asja om du vil). Perfekt småpolitisk popsoul vakkert og følsomt produsert av den blinde nigerianske superprodusenten Cobhams Ausuquo. Her er videoen til min favoritt, Fire On The Maountain:




There is fire on the mountain,
and nobody seems to be on the run.
Oh there is fire on the mountain top,
and no one is'ah running.

I wake up in the morning...
tell you what I see on my TV screen :
I see the blood of an innocent child,
and everybody's watching.

Now, I'm looking out of my window,
and what do I see ?
I see an army of soldiers that're
marching across the street, heh...

What did they say to make you so blind,
to your conscience and reason ?
Could it be love for your country,
or for the gun you use in killing ? So...

(So) There is fire on the mountain,
and nobody seems to be on the run.
Oh there is fire on the mountain top,
and no one is'ah running.

Heh, Mister Loverman !
Can I get a chance to talk to you ?
'cause you are fooling with a dead man's corpse,
and you don't know what you do. Oh...

So little Lucy turns sixteen,
and like the movie she's been seeing,
she has a lover in her daddy.
She can't tell nobody...
'till she makes the evening news.

(For) There is fire on the mountain,
and nobody seems to be on the run.
Oh there is fire on the mountain top,
and no one is'ah running. Oh yes.

One day the river will overflow,
and there'll be nowhere for us to go ;
and we will run, run...
wishing we had put out the fire, oh no...

www.asa-official.com
www.myspace.com/asaofficial

og! (ikke si det til noen men) her kan man laste ned hele albumet, eller så kan du betale for det f.eks her.

REGGAE og/eller Kunsten å Kjøre Drosje

av Audinho da Vitrola alias 1-800-Audun-Taxi


Enkelte navn, steder og hendelser er blitt ugjenkjennelig
snudd og vendt på av hensyn til de pårørende.
[Også kalt skjønnlitterær skriving.]




På historiens eneste Hatt! Hatt! Hatt! på Strædet,
fortalte Øyvind meg at av all musikken han hadde
spilt i drosja, var det reggae som funka best. Øyvind
er durkdreven i gamet, en innfødt ringrev som har
kjørt drosje siden den gamle Ytrebygdsveiens dager.
Når han taler taxi, er det grunn til å lytte. Og reggae
er altså den perfekte taximusikken. Dette er viten~
~skapelig bevist
. Den gleder flest, og fornærmer
færrest. Boogie on, Reggae Woman.

Det er dødt i byen om dagen. På natta, altså. Finans~
krise kombinert med julebordsesong [alle reserve~
løyvene er på hjula] gjør magre dager for en nattsjåfør.
Alle holdeplassene i sentrum fulle av biler. Bergen
Taxi, Norgestaxi, en og annen ensom Taxi 1-bil. Jeg
skøyt på en tur i Arna, hvorfor ikke? Disse stakkarene
må hjem fra nachspiel. Og det er min plikt å hjelpe
dem hjem. Desembernattens gode gjerning.



Opp Sætreveien mot Karl Jebsens vei, tre minus~
grader, dette kan umulig være lurt. Men posten
skal fram, som dem sier. Arna, jævla fittetryne~
Arna, du skrapa opp bilen min sist også. Israelites
på freestylen. Audinho på glattisen. Jah, du skal
faenmeg ha øya dine med deg nå, ass.

Kvart over tre er jeg på plass. Ringer for tredje gang. Ja,
vi kommer. Minuttet seinere: par i sin beste alder, arm i
arm, begge inn i baksetet. Vi venter på Rigmor også, vent
et øyeblikk. Minuttet etter: en dame kommer veltende
ut av oppgangen, brei som ei låvedør. Hun deiser ned i
setet ved siden av meg. Det er såvidt jeg får gira, hun
stikker ut på alle kanter. Sakte får jeg lirka den skakk~
tunge kjerra av flekken. Jeg snegler meg nedover Karl
Jebsens, mens hele hønsehurven kakler om at jeg må få
opp farta. Det er da det skjer : Rigmor skrur volumet på
stereoen på full guffe.

Timingen er katastrofal. Jah, ditt post-ironiske fittetryne.
CD-en min har havna på Melodians' Rivers of Babylon.
Rigmors libido løper alldeles løpsk.

Forslagene som følger, skal jeg skåne den arme leser for.



Kjører til sosialboligene i Ådnavegen. Sjokk og vantro. Sjokk.
og Vantro. Reggae, du liksom. Reggae er livsfarlig, og venner
av taxinæringen verden over, jeg sier dere: hold dette ugjest~
milde ugressmidlet på armlengdes avstand.

Svart katt over Hjellestadveien, på vei mot Flesland over Liland.
To timer seinere, jeg lever. Jah er vel med meg, da. Fittetryne.