Thursday, December 24, 2009

Julekort fra verden!

ok, så havna vi jaggu i julestemning i år også. Og hvis ikke allerede, så gjør du det garantert om du titter på noen av disse julekortene. Her kommer det ny og gammel julemusikk fra kannibaler over hele kloden.

Og vi starter med Libanon (nesten Jesus sitt hjemland. Israel ser vi oss desverre nødt til å fortsatt boikotte), der Fairuz har sendt oss sin egen herlige versjon av "Jingle Bells".Bing Crosby er det ingen som slipper unna i julen. Vi kan like godt få det overstått først som sist. Her synger han den udødelige og typisk amero-hawaiiske "Mele Kalikimaka". Kanskje Hawaiis mest kjente julesang.På Jamaica elsker de ikke bare dyp bass og simulert samleie på dansegulvet. De elsker jul også! Vi får så mange julekort at vi ikke vet helt hvem vi skal vise fram. Vi sparer noen til senere og som en honnør til kongen starter vi med ham: Pur unge Bob Marley med "White Christmas". Værsegod.Og fra Jamaica sender Yellow Man en hilsen til deg og alle i Afrika:Hello Africa! Et stort og julefeirende kontinent. Afrikas største land, Nigeria, er da heller intet unntak, og de vet å feste julen inn (det kan vi skrive under på!). Det følgende er fra en årlig begivenhet, nemlig livsstil-/kjendismagasinet Ovation International sin innsamlingsauksjon Red Carol. Begivenheten er kun for spesielt inviterte men overføres på TV. Her inviterer de rike og berømte personligheter fra den kulturelle og økonomiske elite til et heidundranes stjernespekket show. Det samles inn penger til et vell av gode formål (charities)- Bare synd ingen vet hvor pengene havner.
Her er årets låt "Christmas in Lagos". Produsert av OJB Jezreel og fremført av Naija All Stars med artistene Wande Coal, Olu Maintain, Omawumi, Zaaki, Jazzman Olofin, Dekunle Fuji, Niyola, Essence, Kefee, Kenny St. Brown, Davina, Artquake, OJB, skuespillerinne – Foluke Daramola, skuespiller – Segun Arinze, komikerene – Jedi and Gbenga Adeyinka - de fleste helt ukjente for oss... De synger i alle fall ut til nigerianere i alle land: "Kom hjem til jul".
Merk: Denne kommer i tillegg med en sterk autotune-advarsel!Fra det sørlige India ønskes det "God jul" på malayalamsk. Der elsker de tydeligvis jul, og jeg tar derfor med to julekort for anledningen. Den første har desverre ingen avsender :(Derimot den neste kommer fra den høyt respekterte julesangforfatteren Dr. K. J. Yesudas. Man kan undres om han kanskje sendte oss den forrige også? Kilukilukkam Cheppukale!Og vi beveger oss litt lenger øst. Nærmere bestemt Sør-Korea. Der har de stelt i stand litt av et show og invitert noen av landets største grupper bl.a Super Junior, SNDS, Big Bang, Wonder Girls og SGwannabe til å synge et potpurri over kjente og kjære, så vel som noen høyst originale lokale julesanger. Vi setter rett over til Seoul City:Fysjamei! Det var jo ikke bra. Den neste derimot er visst ikke ment å tas helt seriøst. Dubstep er alvorlige greier for noen men jeg synes denne er morsom. Fra England får vi julekort fra i fjor "Dubstep Snowman".Vi kommer tilbake senere i julen med flere julekort fra en gal gal verden. Kanskje du har noen egne julekort du vil dele med oss? sleng gjerne inn lenker i kommentarfeltet.

Gledelig jul!

No comments: