Monday, August 10, 2009

Oslo denne uka... (edit)
Det er definitivt i Oslo man skl oppholde seg denne uken. Øya, Oslo Jazz og Mela er bra tre festivaler som foregår. Her har jeg prøvd å samle en liten liste over ting som skjer. Og som vi alle vet de beste tingene i livet er gratis (men ikke glem at at kultur koster!)


Øya Festivalen
- kostbart arrangement men masse gratis også. Foreksempel kan man alltids snike seg inn på selve festivalen. Det er visst kjempe lett har vi blitt fortalt - kan på ingen måte anbefales. Derimot er det masse arrangementer man slipper å snike seg inn på: Tulinløkka skjer det ting, bla. kan du få med deg utstillingen Assume Vivid Astro Focus med eller uten band/djs. Ting skjer både på dag og kvelds-tid. Ellers er det også en del gratis underholdning på klubbene, foreksepel kan du få med deg Klubb Kannibal - helt gratis- onsdag på Internasjonalen (i andre etg.) og på torsdag på Fisk og vilt (i bakgården). Andre anbefalingerl: Seun Kuti & Egypt 80, The Very Best (Esau Mwamwaya og Radioclit) Vampire Weekend, Kåre & the Cavemen, Hudson Mohawk, Mungolian Jetset, Artic Monkeys, Noora Nor (Holla: Holmlia-massive!!!)Bon Iver, Balkan Beat Party, Atomic, Lilly Allen, Jesse Rose, Idjut Boys, Jenny Wilson, Magnetic Man, Skream & Benga, Dixon, Ame, m.fl. og selvsagt også våre bergenske kolleger i Megaphonic Thrift, Lars Vaular, Fjorden Baby!, Jon-Olav Nilsen og Gjengen, Razika, The New Wine, Hot! Hot! Hot!, Skatebård, Datarock, Enslaved, Karin Park, Röyksopp, Bjørn Torske, Telephones og Ungdomskulen. Noen jeg glemte?


Oslo Jazz Festival - en litt kjedelig jazzfestival? eller? Tradisjonsrik har den virkelig blitt med årene, men det er ingen tvil om at den nye ledelsen har jobba hardt og forsøkt noe nytt i år(les: f.eks Anthony & the Johnsons på Operataket og Milton Nascimento i faktisk SELVESTSE Operaen -100spenns billetten på barkrakk u. rygglene er fortsatt tilgjengelig for en hundrings!). Den mangler kanskje engasjementet og publikumsoppslutningen du ser i Molde og Kongsberg. Men, hva med det viktigste? Programmet! Hvordan ser det ut? OJ ha alltid vært forankret i den tradjazzen. Det er de fortsatt men nye yngre krefter har heldigvis fått slippe til og det har begynt å vise seg i programmet - foruten de tidligere nevnte ikke-fullt-så-jazza artistene finner du anbefalt bl.a.: El Proyecto Oriental de Alejandro Vargas med Yasek Manzano/Magela Herrera, Ensemble Denada med Peter Baden og Frøy Aagre, Han Bennik, feiring av Jazzmob 10 år, Mathias Eick Kvartet og Meshes Of Voice med Jenny (Rockettothesky) Hval og Susanna (Magical Orchestra) K. Wallumrød er noen av artistene som anbefales, hvis du har råd selvfølgelig. Jazzfetivaler pleier å vøre kotsbare greier, men man finner alltids noe for pengeløse. Som vanlig kan man få med seg street parade i 12.00-tiden langs Karl Johan, show case for unge konservatoriefolk på Blås utescene om formiddagene og jamsessions på Herr Nilsen fra midnatt, men annen gratis moro lurer seg også innimeldom. HUSK: På Grand Hotel kan man tuske seg til kaffe, wienerbrød og sikkert noen pils under de daglige pressekonferansene i den deilige kafeen -hvis navn unnslipper meg for øyeblikket(den som er inn til høyre etter resepsjonen).


Mela festival - en gratis verdensmusikk festival. - 14.-16. aug. Rådhusplassen
Rosinen i pølsa? I allefall fattigmanns trøst: I slutten av uka er det altså tid for kulturkollisjoner med Melafestivalen. Gratis mat og underholdning fra en drøss med internasjonale kjente og ukjente artister, workshops og liknende: På Rådhusplassen og klubber rundt i byen. Eget klubbprogram med et til tider absurd kannibalistisk tilsnitt (We like)! Sjekk ut, sjekk ut!

Bollywoodfest fra 7 aug. - 13.aug.

- 33 filmvisninger og workshops på bl.a. Klingenberg og Cinemateket.

Wild Combination - A Portrait Of Arthur Russell

Struts i Møllergaten på søndag kl 1930 har du sjansen til åse et vakkert portrett om en av populærmusikkens mest interessante karakterer. Vertskapet inviterer i forkant til "Behagelig søndag" med følgende beskrivelse "
Sakkosekker. Brettspill. Steinfrie puter. Frukt. Kake. Tegnefilm. Te". Behagelig.Trafikkøya år 9
- Særing-festival av beste sort (i beste mening journ. anm.)
Metronomicon Audio inviterer til konserter med Center of the Universe (N/BE) + Children and corpse playing in the streets + Women are from venus, men are fromasj (folk-doom-set) (N/PL) + Dj Zuzu (AZ) & Dj Boutros Boutros Boutros. En herlig karamel til kun 50 spenn (€2040 med øyapass (sic!) får vi opplyst.)
mer kommer.

1 comment:

Svensson said...

Ble noe merkelig skrift der mot slutten. skal se om jeg klarer å ordne opp i det etterhvert. Tips?