Wednesday, August 6, 2008

Hjelp, vi skal til Nigeria!


Hjelp, vi skal til Nigeria!

Klubb Kannibal reiser i oktober 2008 til Nigeria for å lage en radiodokumentar med arbeidstittelen “Arven etter Fela”, og er i den anledning interessert i å komme i kontakt med personer med kompetanse innen Nigeriansk musikk generelt og Fela Kuti spesielt.

Kjenner du noen som kjenner noen som kjenner noen, eller kanskje du har vært i Nigeria selv og kan dele noen tips med oss? Vi ville vært høyst takknemmelige.

Utdrag fra prosjektbeskrivelse:

“Fela Anikulapo-Kuti døde i 1997, men musikken hans lever videre. To av hans sønner har fortsatt i hans fotspor og viderefører i dag hans unike Afrobeat-sound – og ikke minst hans kamp for menneskerettigheter og politisk endring i Nigeria og på resten av kontinentet. Afrobeat har også fått en renesanse de siste årene, og stadig flere artister verden rundt dukker opp og på ulike vis hyller Felas musikalske arv.

Men hvordan står det til i Nigeria i dag? Har hans årelange kamp for menneskerettigheter, ytringsfrihet og nasjonal og afrikansk stolthet, båret varige frukter? Hvordan står det til med musikerstanden, og med musikeres rett til å drive regimekritikk? Kort sagt – hva er arven etter Fela Kuti i dagens Nigeria?”

Mvh

Ketil, Audun og Geir

1 comment:

SiMonE MenDeS said...

aeeee Audinho Rock and Roll..
massa o blog! valeu pela dica.
beijoOoOoOo