Friday, August 8, 2008

Quantic presenta Flowering Inferno - Death of the Revolution


Will Holland alias Quantic har gjort det igjen. Noen måneder etter at han slapp det kritikerroste "Tropidelico" under Quantic Soul Orchestra-navnet, er han igjen ute med et nytt og flott album, hans tiende, og det første fra hans nye studio og residens i Colombia. Denne gang finner vi Will gravende dypere i den caribiske musikkflora og krysspollinerer jamaicanske og særlig colombianske musikksjangere til et fantastisk blomstrende inferno.

På "Death of the Revolution" synes Quantic å ha gjenoppdaget et slags tapt kapittel i musikkhistorien. En sjanger som aldri materialiserte seg i virkeligheten. En afro-colobiansk scene i Bogota så visjonær men akk så så marginal at den knapt gjorde inntrykk på noen i sin samtid. Et band så obskurt, så dypt, så politisk, et dokument om en svunnen tid, en platesamlers skatt. Revolusjonær instrumental 70'talls funk, dub/reggae og afro-colombiansk cumbia krysses på en tilsynelatende helt naturlig måte, og jeg sitter med en pussig følelse av at dette SKULLE vært gjort for lenge siden. Strengt tatt er det jo det, med ymse colombianske og latinamerikanske band som har koblet de to rytmiske slektningene tidligere, men altså ikke på denne måten, og i allefall ikke med den lyden. Det hele høres ut som om et colombiansk politisk danseband fikk med seg det jamaicanske lydteknikergeniet Errol "ET" Thompson til å styre lyden i det cubanske Egrem studioet i sin storhetstid på 70'tallet. Ja, så fett låter det faktisk! Og musikalsk er det helt opp til Quantics standard. De to sjangrene passer passer i utganspunktet ypperlig sammen; Cumbia og reggae har for eksempel til felles den tunge typiske reggae-downbeaten på "tre'ern" og de lette gitar backbeatene mellom som sammen gir en slags slentrende esel-aktig gange/følelse. Stort sett spiller Will alle instrumenter selv men har fått med seg drøss med latin-aamerikanske gjester som den peruvianske pianisten Alfredo Linares som nylig besøkte Europa. Albummet ble unnfanget over en tre-ukers periode i hans nye hjem i Colombia mens studioet ble bygget. "Flowering Inferno" og er et meget lovende tegn på at vi kan vente oss mer eklektisk/kannibalistisk kvalitets-dansemusikk fra den kanten fremover.

Vi snakker perfekt symbiose. Krysspolinering. Sommerens heteste, og vil definitivt holde deg varm utover høsten som et blomstrende inferno... Lytt og kjøp på Tru Thought labelets Etch Shop. Eller prøv singelen "Ciudad del Swing" her.

No comments: